Login

russian armor

64 bit FPS

19 Jan 2021, 15:06 PM
#1
avatar of Sturmpanther
Lead Strategist Badge

Posts: 5441 | Subs: 36

Hey guys, how are you doing? Go in settings and then on performance test

NVIDIA Geforce GTX 970
8 GB RAM
i7 4790

High setting:


FPS Vsyc on:


FPS Vsyc off:



Going with automaticall grafik settings:


FPS Vsyc on:



FPS Vsyc off:




19 Jan 2021, 15:09 PM
#2
avatar of |GB| The Lnt.599

Posts: 322 | Subs: 1

the real question is how does this all stand op to a 70 min 4v4 with flamer tanks, snow and explosions everywhere Kappa :foreveralone:
19 Jan 2021, 15:24 PM
#3
avatar of Antemurale
Senior Moderator Badge

Posts: 951

Ryzen 5 1600
16GB DDR4
RX 5700 8GB
Max settings @ 1080p



19 Jan 2021, 15:49 PM
#4
avatar of mrgame2

Posts: 1794

Ryzen 3700x, 1080ti

Vsync off, all max except low AA.

32bit minimum 55fps
64bit minimum 64fps

A great performance increase for real!

19 Jan 2021, 16:07 PM
#5
avatar of chipwreckt

Posts: 732

Dont forget to mention the resolution you play.

My test:

1440p 70hz
3700x, RTX2060 SUPER OC

AUTO DETECT: higher, low, off, higher, high, high

Min FPS: 54.29
Max FPS: 124.63
Average FPS: 80.71

Runs great.
19 Jan 2021, 16:46 PM
#6
avatar of gunther09
Donator 22

Posts: 538

Hey guys, how are you doing?


I did a test as well.
Overall: my performance greatly improved with the 64 bit version.
Turning of V-sync really boosts framerate with recommended settings.
See details here
https://imgur.com/a/uy6UAsV

19 Jan 2021, 16:49 PM
#7
avatar of chipwreckt

Posts: 732


I did a test as well.
Overall: my performance greatly improved with the 64 bit version.
Turning of V-sync really boosts framerate with recommended settings.
See details here
https://imgur.com/a/uy6UAsV



Ofc it does. vSync locks your max FPS to monitor refresh rate. I still like to use Vsync so I have stable 70 fps (70hz 144Op monitor).
19 Jan 2021, 16:59 PM
#8
avatar of gunther09
Donator 22

Posts: 538



Ofc it does. vSync locks your max FPS to monitor refresh rate. I still like to use Vsync so I have stable 70 fps (70hz 144Op monitor).


facepalm - thx for the explanation
kaj
19 Jan 2021, 17:22 PM
#9
avatar of kaj

Posts: 13

Ryzen 3600x
5700XT
16 GB RAM, game on HDD
FullHD 60hz
All maxed out, Physics off, first is VSync off, second if VSync on

19 Jan 2021, 18:13 PM
#10
avatar of Hannibal
Senior Moderator Badge

Posts: 3112 | Subs: 2

i5 6600K
GTX 1060 6 GB
full HD

max graphic settings - V-sync off

Minimum 32 FPS
average 53 FPS
maximum 73 FPS
19 Jan 2021, 18:34 PM
#11
avatar of bulatcr

Posts: 142

ryzen 2700
gtx1060 3 gb
16 gb ram 2400mghz
Everything maxed out, vsync off, antialiasing off
min - 45
average - 63
max - 95
19 Jan 2021, 19:21 PM
#12
avatar of Protos Angelus

Posts: 1515

Ok.... I have noticed that I no longer have 15 FPS, VSYNC ON or OFF.... Literally nothing has changed. I was testing, 5-15 FPS in about ten games that lasted 5-10 minutes until they became unplayable. Left the computer running idle while I went to cook lunch. 2 hours later, went on with the VSYNC test. Found that VSYNC ON was purrfect. Smooth as butter. Turned VSYNC back OFF and it was still smooth.
For God knows what reason, after the update and about 10-12 hours in, the game was unplayable. After that, the game was playable with VSYNC ON and highest settings rather than lowest. Now it's smooth all the way, from lowest to highest. Why? I literally cannot tell. Maybe the engine wants to synchronize the FPS with the server or sth and the servers were overloaded...don't know, I really don't know how their engine is written. As of this writing, the FPS is smooth sailing.
.
.


All settings on their max value (All, including AA and physics, 1080p):

1) VSYNC "ON": min 39.06 max 60.40 avg 50.98
VSYNC "OFF": min 39 max 90 avg 56

2) Mixed settings with AA and Physics turned OFF and rest is on High.

VSYNC "ON": min 36 max 60 avg 50
VSYNC "OFF": min 35 max 91 avg 56


RX 580 (1077 MHz core clock), Ryzen 5 1600, 8+8 GB RAM


While I consider the Performance test a poor indicator of..well... performance, I have noticed in-game that it's much much smoother and there are no stutters and framerate drops as the game progresses, in 3v3! no less.
19 Jan 2021, 19:46 PM
#13
avatar of Tittendachs

Posts: 115

CPU: AMD Ryzen 7 3800X
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
RAM: 32GB

Settings:


Vsync Off:


Vsync On:


It also takes some extra time to open the automatch lobby for me. Or maybe it just feels this way because the loading screen is missing...
19 Jan 2021, 20:23 PM
#14
avatar of DaPopeCOH

Posts: 51 | Subs: 1

CPU: 5950x
GPU: RTX 3090
32 gb ram





this game is cpu limited as fuck....

20 Jan 2021, 03:04 AM
#15
avatar of Doomlord52

Posts: 960

CPU: 5950x
RAM: 32gb 3600mhz/CL16
GPU: GTX 970 (for now)
Game on SSD

Everything to maximum except AA to low, 2560x1440 (how I normally play).

Min: 37.77fps
Max: 91.54fps
Avg: 58.35fps


In an attempt to make the game CPU bound, I tried the same settings but at 1280x720 with 50% render resolution (so 640x360) and no AA.

Min: 86.65fps
Max: 233.77fps
Avg: 139.93fps
kaj
20 Jan 2021, 08:41 AM
#16
avatar of kaj

Posts: 13


Config is Ryzen 3600x, 5700xt, 16Gb
So ive decided to give it a real try, found random 4vs4AI bridge map (KappaPride) with x2 resources.
Evrth was fine at the beginning, 60-45 fps considering the size of the map. When the real action stared, game decided that my GPU doesnt exist anymore. As you can see from the screenshot, GPUs temp is 35C (like in standby mode lol). load is 1-10% average, GPU clock 700Mhz (when max is 2000Mhz). fps is 15 and nothing cant be done to boost the fps number. even if i move to the base sector where no action, it wont help.
can anyone give explanation why this happening?
20 Jan 2021, 09:55 AM
#17
avatar of chipwreckt

Posts: 732

jump backJump back to quoted post20 Jan 2021, 08:41 AMkaj

Config is Ryzen 3600x, 5700xt, 16Gb
So ive decided to give it a real try, found random 4vs4AI bridge map (KappaPride) with x2 resources.
Evrth was fine at the beginning, 60-45 fps considering the size of the map. When the real action stared, game decided that my GPU doesnt exist anymore. As you can see from the screenshot, GPUs temp is 35C (like in standby mode lol). load is 1-10% average, GPU clock 700Mhz (when max is 2000Mhz). fps is 15 and nothing cant be done to boost the fps number. even if i move to the base sector where no action, it wont help.
can anyone give explanation why this happening?


Its a 1v1 RTS game. Its not build for this kind of explosions and bs ;)
20 Jan 2021, 14:01 PM
#18
avatar of Hannibal
Senior Moderator Badge

Posts: 3112 | Subs: 2

jump backJump back to quoted post20 Jan 2021, 08:41 AMkaj

Config is Ryzen 3600x, 5700xt, 16Gb
So ive decided to give it a real try, found random 4vs4AI bridge map (KappaPride) with x2 resources.
Evrth was fine at the beginning, 60-45 fps considering the size of the map. When the real action stared, game decided that my GPU doesnt exist anymore. As you can see from the screenshot, GPUs temp is 35C (like in standby mode lol). load is 1-10% average, GPU clock 700Mhz (when max is 2000Mhz). fps is 15 and nothing cant be done to boost the fps number. even if i move to the base sector where no action, it wont help.
can anyone give explanation why this happening?

I once had a similar issue with an FPS called Rising Storm 2, which decided to not use my CPU fully after 5 min of gaming. The developers told my me CPU would throttle the game for some reason, however just upgrading to more RAM actually fixed the issue. I don't know why though.
20 Jan 2021, 18:15 PM
#19
avatar of kamokaizen

Posts: 24

Macbook Pro 16 2019, i9 9980 HK, AMD Radeon Pro 5500M

Settings
Vsync on
Vsync off

seems min fps increased.
Vaz
20 Jan 2021, 18:42 PM
#20
avatar of Vaz

Posts: 1158

Most stable session of coh2 ever. played with asians and 0 crashes. Seems slightly faster in loading. Not much fps change if there is any, but I do notice there are less prolonged dips when it does go down.
1 user is browsing this thread: 1 guest

Livestreams

South Africa 5
Russian Federation 19
Sweden 13
unknown 8
unknown 4

Ladders Top 10

  • #
    Steam Alias
    W
    L
    %
    Streak
Data provided by Relic Relic Entertainment

Replay highlight

VS
  • U.S. Forces flag cblanco ★
  • The British Forces flag 보드카 중대
  • Oberkommando West flag VonManteuffel
  • Ostheer flag Heartless Jäger
uploaded by XXxxHeartlessxxXX

Board Info

330 users are online: 330 guests
5 posts in the last 24h
23 posts in the last week
60 posts in the last month
Registered members: 46220
Welcome our newest member, typhu88vip
Most online: 2043 users on 29 Oct 2023, 01:04 AM